Zpět na přispěvky
VEPROVA PANENKA S FAZOLKAMI.jpg

Vepřová panenka s fazolkami

Recept na vepřovou panenku pro dvě osoby. Jdeme na to!

Vepřová panenka 200g
 Zelené fazolky 300g 
Vařené brambory 3ks 
Olivový olej
 Česnek 
 Mletá skořice 
Sůl 


Postup: 
Vepřovou panenku osolíme a očesnekujeme dle vaší chuti,přidáme olej a necháme asi 4 hodiny odležet v ledničce. Předehřejeme troubu na 200C, budeme v ní dopékat panenku. Rozpálíme pánev, nalijeme na ni olej,ve kterém se marinovala panenka a zprudka ji ze všech stran osmahneme. Poté vložíme do pekáčku s víkem a vložíme do trouby a dopékáme cca 20–40 minut. Záleží na velikosti panenky. Pokud si nejste jisti, jestli je panenka již hotová, nebojte se ji uprostřed překrojit po 20 minutách. Uvidíte,zda je maso již propečené. Pokud není, vložte zpátky do pekáčku a zpět do trouby. Výsledek bude i tak skvělý, rozhodně nechceme panenku vysušit, ale chceme, aby byla uvnitř mírně růžová. Mezitím,co se panenka peče připravíme si fazolky. Pokud nemáme čerstvé,použijeme sterilované či mražené fazolky. Na oleji dozlatova opečeme tenké platky česneku, ne příliš prudce,jinak se plátky spálí. Přidáme špetku soli a vsypeme fazolky. Promícháme,dokud se nezahřejí a poté přidáme dvě špetky mleté skořice, dle chuti dosolíme. Brambory jsem použila vařené ve slupce z předešlého dne. Nakrájela jsem je na měsíčky a na troše oleje je osmahla na pánvi. Dají se také upect v troubě spolu s panenkou. Jakmile je panenka uvnitř lehce růžová, nakrájejte ji na 1 cm široké plátky a servíruje s fazolkami a bramborami. Věřte, že i nároční strávníci Vám budou líbat ruce. 



Dobrou chuť!

Jiří Kubeš - Spoluzakladatel Projektu 90 | 27.01.2018

Komentáře

Zatím nikdo nehodnotil - buďte první!
Nahoru