Zpět na přispěvky
SUSHI.jpg

Čas na sushi

Vynikající, čerstvé, dietní a pro letní dny jako dělané.


Suroviny:
 Tuňák a losos – filet vykoštěný a zbavený kůže, sushi rýže, wasabi, avokádo, nori řasa, okurek, sójová omáčka, další suroviny dle chuti.


Příprava: 
Rýži si uvaříme dle návodu na obalu nejlépe den předem,aby stihla vychladnout. Tuňáka a lososa nakrájíme na tenké plátky. Avokádo a okurek na podélné nudličky. Tloušťka záleží jen na Vás,ale čím užší,tím se sushi lépe roluje. Na řasu položíme do tvaru řádku vychlazenou rýži, necháme si asi 3 cm místo od okraje, kde budeme řasu rolovat přes rýži. Na ni klademe dle libosti okurek,avokádo, lososa ci tuňáka. Řasu zarolujeme a vnější okraj potřeme lehce mokrýma rukama,aby se slepila dohromady. Krájíme ostrým nožem na asi 2 cm široké kousky. Čím více variací, tím více si sushi vychutnáte. Můžeme i rukou tvarovat podélné „knedlíčky“ a na ně položíme plátek lososa či tuňáka. Na okraj talíře dáme wasabi a do mističky připravíme sójovou omáčku. Velmi dobré je smíchat trochu wasabi v misce se sójovou omáčkou. Doporučuji nechat chvíli vychladit v ledničce, pokud dokážete čekat. 😊 召し上がれ(do­brou chuť)

Jiří Kubeš - Spoluzakladatel Projektu 90 | 06.01.2018

Komentáře

Zatím nikdo nehodnotil - buďte první!
Nahoru