do rika,ze salat k snidani neni skvely napad. Cerstvejsi start dne uz nenajdete. Dobrou chut!.jpg

Čerstvý salát pro svěží rána

Sálat a ráno? Ano, proč ne? Kde je psáno, že salát není vhodný po ránu, když chcete změnu?

1 Baby gem salát, 1 vejce natvrdo, 1/2 malé červené cibule, 1 malá uvařené řepa, 1 PL konopného oleje.


Suroviny očistíme, nakrájíme na plátky, cibuli na tenké plátky,aby nebyla příliš štiplavá, uvařenou řepu nastrouháme na tenké proužky. Vše v míse smícháme dohromady a zakápneme lžičkou konopného oleje.



Pokud byste chtěli přidat dressing, můžete vyzkoušet hořčičný, který najdete u jednoho s našich receptů.

Čer­stvější ráno s tímto salátem mít nemůžete! 😊



Dobrou chuť.

Jiří Kubeš - Spoluzakladatel Projektu 90 | 08.03.2018
Celý článek

Lahodná dýňová polévka se zázvorem

Dýňová polévka se zázvorem

🌱 1 dýně Hokkaidó 🌱 2 větší mrkve 🌱 2 brambory 🌱 3 lžíce kokosu 🌱sůl 🌱pepř 🌱sušený zázvor 🌱 mozzarella 🌱rucola 🌱slunečnicová nebo dýňová semínka 🌱dýňový olej

Dýni, mrkev a brambory nakrájíme a dáme vařit do měkka.. přidáme kokos, okořeníme a rozmixujeme do jemna.. podáváme s nakrájenou mozzarellou, rucolou, posypanou semínky a pokapanou dýňovým olejem)

Redakce | 05.03.2018
Celý článek
SNIDANE SAMPIONU.jpg

Snídaně šampionů

Co potřebujeme k přípravě snídaně šampionů?



Suroviny:


plátek chleba 
1 avokádo
hrst polníčku 
2 plátky sýra kukuřice na ozdobení



Postup: 
Na plátek chleba vidličkou rozmačkáme celé avokádo, pokryjeme omytým polníčkem a navrch položíme plátek sýru. Ozdobíme kukuřicí.

Přeji dobrou chuť a skvělý start dnešního dne!

Napište nám, jak Vám recept chutnal a sdílejte s přáteli.

Jiří Kubeš - Spoluzakladatel Projektu 90 | 01.03.2018
Celý článek

Limetkové muffiny s kokosem

Limetkové muffiny s kokosem

• 150g ovesné vločky • 100g kokos • 1 vejce • 30g slunečnicových semínek • 50g brusinek • Šťáva z půl limetky • 1–2 odměrky pistáciového challengeru • Kypřící prášek (1/2 balení) • Sladidlo

Redakce | 24.02.2018
Celý článek

Čokoládové fitness brownie bez mouky a cukru

Recept: 🌱 2 plechovky červených fazolí ve Slaném nálevu 🌱 2 odměrka čokoládového Challengeru 🌱 4 vejce 🌱 1 kypřící prášek 🌱 2–3 lžíce holandského kakaa 🌱 3 lžíce chia semínek naboptnaných ve vodě 🌱 sladidlo (stévie nebo čekankový sirup)

Fazole rozmixujeme najemno, přidáme kakao, challenger, vejce, chia semínka, kypřící prášek a vše smícháme do jemna. Dosladíme dle potřeby sladidlem a dáme péct na 180 stupňů na Cca 30 minut. Průběžně raději hlídejte) podávejte s oslazeným tvarohem a ovocem – já dala ananas)

Redakce | 22.02.2018
Celý článek
kuskus.jpg

Rychlé jídlo do krabičky když nestíháte?

Celozrnný kuskus na kari s paprikou, rajčaty, salátem, balkánským sýrem, lněnými semínky a zakápnutý konopným olejem) mňam! 👌🏻🌱🌱🌱

Kuskus uvařte dle návodu, zakápněte konopným olejem a přidejte hrst lněných semínek. Poté přidejte nakrájenou zeleninu, balkánský sýr, promíchejte a je hotovo!

Redakce | 16.02.2018
Celý článek
1 recept - PECENE KRUTI STEHNO SE SVEZIM SALATEM.jpg

Pečené krůtí stehno se svěžím salátem

Je libo něco lehkého a ryhlého k snědku?

Ingredience:


800 g krůtího stehna
 125 g baby špenátu 
 Svazek jarní cibulky 
 10 ks cherry rajčat
 1 okurka hadovka
 3 tenké plátky žlutého melounu
 3 PL sterilované kukuřice 
 1 avokádo 
 3 PL extra panenského olivového oleje 



POSTUP: 
Krůtí stehno nakrájíme na 4 větší proužky a posypeme kořením. Necháme odležet asi hodinu v ledničce a poté pečeme v troubě na 175C cca hodinu a půl do změknutí. Necháme vychladnout. Mezitím si připravíme salát. Do mísy vsypeme opláchnutý špenát, na kostičky nakrájenou okurku, rajčata, jarní cibulku a meloun. Přidáme kukuřici, soli dle chuti a zalijeme 3 lžícemi extra panenského olivového oleje. Naservírujeme na talíř a přidáme na plátky nakrájené krůtí maso. 
Doporučuji ozdobit a přidat šmrnc pár kapkami balsamikového glazé. 



Přeji dobrou chuť a dejte nám vědět, jak Vám recept chutnal.

Jiří Kubeš - Spoluzakladatel Projektu 90 | 01.02.2018
Celý článek
VEPROVA PANENKA S FAZOLKAMI.jpg

Vepřová panenka s fazolkami

Recept na vepřovou panenku pro dvě osoby. Jdeme na to!

Vepřová panenka 200g
 Zelené fazolky 300g 
Vařené brambory 3ks 
Olivový olej
 Česnek 
 Mletá skořice 
Sůl 


Postup: 
Vepřovou panenku osolíme a očesnekujeme dle vaší chuti,přidáme olej a necháme asi 4 hodiny odležet v ledničce. Předehřejeme troubu na 200C, budeme v ní dopékat panenku. Rozpálíme pánev, nalijeme na ni olej,ve kterém se marinovala panenka a zprudka ji ze všech stran osmahneme. Poté vložíme do pekáčku s víkem a vložíme do trouby a dopékáme cca 20–40 minut. Záleží na velikosti panenky. Pokud si nejste jisti, jestli je panenka již hotová, nebojte se ji uprostřed překrojit po 20 minutách. Uvidíte,zda je maso již propečené. Pokud není, vložte zpátky do pekáčku a zpět do trouby. Výsledek bude i tak skvělý, rozhodně nechceme panenku vysušit, ale chceme, aby byla uvnitř mírně růžová. Mezitím,co se panenka peče připravíme si fazolky. Pokud nemáme čerstvé,použijeme sterilované či mražené fazolky. Na oleji dozlatova opečeme tenké platky česneku, ne příliš prudce,jinak se plátky spálí. Přidáme špetku soli a vsypeme fazolky. Promícháme,dokud se nezahřejí a poté přidáme dvě špetky mleté skořice, dle chuti dosolíme. Brambory jsem použila vařené ve slupce z předešlého dne. Nakrájela jsem je na měsíčky a na troše oleje je osmahla na pánvi. Dají se také upect v troubě spolu s panenkou. Jakmile je panenka uvnitř lehce růžová, nakrájejte ji na 1 cm široké plátky a servíruje s fazolkami a bramborami. Věřte, že i nároční strávníci Vám budou líbat ruce. 



Dobrou chuť!

Jiří Kubeš - Spoluzakladatel Projektu 90 | 27.01.2018
Celý článek
okoladova vyzva.png

Jde mlsat i zdravě! Čokoládová výzva

ČOKOLÁDOVÁ VÝZVA

Potřebujeme:

1 odměrka (15g) čokoládového Challengeru 1,5 lžíce arašídového másla

„Věděli jste, že arašídové máslo je skvělým zdrojem Omega-6 mastných kyselin, které podporují funkci mozku, posilují kosti a mají mnoho dalších pozitivních vlastností?“

1/4 šálku hořkých čokoládových lupínků 3/4 šálku ovesných vloček 2,5 lžíce sójového nebo mandlového mléka

Pokyny:

Smíchej Challenger, arašídové máslo, lupínky a mléko na zahřáté pánvi. Počkej dokud se lupínky nerozpustí a vmíchej ovesné vločky. Pak pánev sundej z plotny. Pomocí lžíce udělej kulovité části, které polož na plech, kde už máš připravený pečící papír. Následně vše dej na deset minut do ledničky.

Pak už nikomu neříkej, že je to hotové a všechno zblajni! Dobrou chuť :)

Redakce | 11.01.2018
Celý článek
SUSHI.jpg

Čas na sushi

Vynikající, čerstvé, dietní a pro letní dny jako dělané.


Suroviny:
 Tuňák a losos – filet vykoštěný a zbavený kůže, sushi rýže, wasabi, avokádo, nori řasa, okurek, sójová omáčka, další suroviny dle chuti.


Příprava: 
Rýži si uvaříme dle návodu na obalu nejlépe den předem,aby stihla vychladnout. Tuňáka a lososa nakrájíme na tenké plátky. Avokádo a okurek na podélné nudličky. Tloušťka záleží jen na Vás,ale čím užší,tím se sushi lépe roluje. Na řasu položíme do tvaru řádku vychlazenou rýži, necháme si asi 3 cm místo od okraje, kde budeme řasu rolovat přes rýži. Na ni klademe dle libosti okurek,avokádo, lososa ci tuňáka. Řasu zarolujeme a vnější okraj potřeme lehce mokrýma rukama,aby se slepila dohromady. Krájíme ostrým nožem na asi 2 cm široké kousky. Čím více variací, tím více si sushi vychutnáte. Můžeme i rukou tvarovat podélné „knedlíčky“ a na ně položíme plátek lososa či tuňáka. Na okraj talíře dáme wasabi a do mističky připravíme sójovou omáčku. Velmi dobré je smíchat trochu wasabi v misce se sójovou omáčkou. Doporučuji nechat chvíli vychladit v ledničce, pokud dokážete čekat. 😊 召し上がれ(do­brou chuť)

Jiří Kubeš - Spoluzakladatel Projektu 90 | 06.01.2018
Celý článek
recept2.pngnew.jpg

Těstoviny s cuketou česnekem, sušenými rajčaty a parmazánem

Naše Renatka si pro tebe připravila tip na nenáročný a chutný sobotní oběd (můžeš si to tedy udělat i k večeři) :-P

Těstoviny s cuketou česnekem, sušenými rajčaty a parmazánem

Na jednu porci :

90g celozrných těstovin,

půl menší cukety,

4 ks sušených rajčat,

2 stroužky česneku,

2 lžíce parmazanu,

sůl a pepř,

čerstvý tymián,

hrnek mléka.

Postup: Uvařte si těstoviny půl na půl v hrnku vody a mléka, osolte a přidejte čerstvý tymián. Vařte asi 10.15 minut a mezitím si na pánvičce orestujte plátky cukety a česneku, slijte těstoviny. Půl hrnku tekutiny, ve které se vařili si nechte. Na pánvičku k cuketě přidejte těstoviny, rajčata, tekutinu co se vařili těstoviny, 2 lžíce parmezánu a nechte 1 min povařit a ihned podávejte.

Dobrou chuť, na talíři můžete sypat ještě parmazanem 😊

Tereza Radoňová | 04.01.2018
Celý článek
kolac.png

Jahodový fit koláč

Abychom si osladili život, připravila si pro vás Renatka recept na žitný koláč s jahodama. Mlsat přece můžem i ve zdravější variantě, protože úplně vyřadit sladké z jídelníčku dokážou asi jenom silnější jedinci, mezi které já teda rozhodně nepatřím a občas mi to docela ujede. 😃

Co na koláč budeš potřebovat?

3vejce

3 lžíce medu

60g žitné mouky

Jahody

Formu na koláš o průměru 18 cm

Jak na to?

3 bílky vyšleháš s medem, postupně zašleháš žloutky a nakonec vařečkou opatrně mouku. Dáš těsto do formy,navrch přijdou na kousky nakrájené jahody. A pak už jen dáš do trouby na 180stupňů na 15–20min☺

Tereza Radoňová | 21.12.2017
Celý článek
PECENA ZELENINA LEVOU ZADNI.jpg

Pečená zelenina "levou zadní"

Dnes pro Vás mám recept na pečenou zeleninu, po které se vždy zapráší. Blíží se nám léto a já si ji s radostí dopřávám k večeři. Je připravená mrknutím oka a skvěle zasytí.



**POTŘEBUJETE:
**

3 střední červené cibule
 200 g hnědých žampionů 
3 červené papriky
 1 střední cuketu 
4 stroužky česneku
 3 PL olivového oleje
oregáno, sůl a pepř na dochucení



POSTUP: 
Zeleninu očistíme a připravíme si hlubší pekáček, ve kterém zeleninu budeme péct. Předehřejeme troubu na 180°C. Všechnu zeleninu nakrájíme na střední kousky, vložíme do pekáčku a posypeme oregánem a dochutíme solí a pepřem dle chuti. Promícháme a vložíme do vyhřáté trouby. Pečeme 30 minut, v průběhu pečení promícháme asi třikrát. Zelenina změkne a začne lehce hnědnout. Vypneme troubu a necháme ještě dalších 10 minut dojít v troubě. Podáváme s hořčično-medovým dipem.

Recept na dip:
3 polévkové lžíce bílého jogurtu smícháme s 1 čajovou lžičkou kremžské hořčice a 1 čajovou lžičkou medu.

S tímto dipem budete králem/královnou každé grilovačky, neboť je naprosto skvělý, jak se zeleninou, tak i s masem.



Dejte nám vědět, jak Vám chutnalo

Jiří Kubeš - Spoluzakladatel Projektu 90 | 12.12.2017
Celý článek
Nahoru